5 tips για ένα πιο απολαυστικό καφέ

5 tips για απολαυστικό καφέ

5 tips για απολαυστικό καφέ

Ο καφές έχει γίνει πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και για αυτό το λόγο ψάξαμε και μάθαμε κάποια μικρά κόλπα, τα οποία θα μας δώσουν μία πιο απολαυστική νότα του αγαπημένου μας αφεψήματος.

1. Ποτέ δεν πετάμε τον καφέ που περίσσεψε από την καφετιέρα

Σε περίπτωση που έχει φτιαχτεί λίγο παραπάνω καφές στην καφετιέρα, το περίσσευμα δεν θα το πετάξετε, αλλά θα το βάλετε σε μια παγοθήκη και θα το κρατήστε στην κατάψυξη. Αυτά τα παγάκια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα φτιάξετε ένα παγωμένο καφέ ή ακόμα και να τα ρίξετε σε ένα ποτήρι γάλα για ένα γρήγορο iced latte.

2. Μια διαφορετική νότα του φρεσκοαλεσμένου καφέ

Αν αλέθετε μόνοι σας τους κόκκους καφέ πριν τους βάλετε στην καφετιέρα, δοκιμάστε να αλέσετε μαζί τους μια μικρή ράβδο κανέλας ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Διαφορετικά μπορείτε να αναμίξετε τον ήδη αλεσμένο καφέ με λίγη κανέλα σε σκόνη (ή το καρύκευμα της προτίμησής σας), πριν τον βάλετε στο φίλτρο της καφετιέρας.

3. Βρέξτε το φίλτρο της καφετιέρας

Αν χρησιμοποιείτε χάρτινα φίλτρα για να φτιάξετε γαλλικό καφέ, οι ειδικοί συνιστούν, πριν τα βάλετε στην καφετιέρα, να τα βρέχετε με λίγο ζεστό νερό. Είναι ένα μικρό και γρήγορο τρικ που θα δώσει πλουσιότερο άρωμα και γεύση στον καφέ σας.

4. Διατηρήστε τον καφέ ζεστό για περισσότερη ώρα

Ένα τρικ  για να διατηρήσετε τον καφέ σας για περισσότερη ώρα  ζεστό είναι να βάλετε την άδεια κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό πρίν ρίξετε μέσα τον αγαπημένο σας καφέ.

5. Προσθήκη μιας κουταλιάς βούτυρο στον καφέ

Το βούτυρο δίνει μια κρεμώδη υφή στον καφέ, ενώ ταυτόχρονα, τα λιπαρά που περιέχει κάνουν το σώμα να μεταβολίζει την καφεΐνη με πιο αργούς ρυθμούς,  με αποτέλεσμα η επίδρασή της καφεΐνης να διαρκεί περισσότερη ώρα.