Πόσες θερμίδες έχει ο καφές;

Ο καφές αποτελεί ίσως την πιο αγαπημένη συνήθεια παγκοσμίως και μάλιστα μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα γούστα ανάλογα με την ποικιλία του καφέ που χρησιμοποιείται, την προσθήκη ζάχαρης και γάλατος. Ο σκέτος καφές θεωρείται ο πιο υγιεινός με ελάχιστες θερμίδες, μπορεί ωστόσο να φτάσει και τις 500 ανάλογα με τις προσθήκες που θα γίνουν.

θερμίδες καφές

Θερμίδες ανά είδος καφέ

Καφές φίλτρου σκέτος:

Μια κούπα (περίπου 240 ml) καφέ φίλτρου χωρίς ζάχαρη έχει μόλις 2 θερμίδες και καθόλου λιπαρά.

Espresso

Ένα espresso (περίπου 60 ml) έχει 5 θερμίδες.

Cappuccino

Οι θερμίδες του καπουτσίνο καθορίζονται με βάση το γάλα που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον espresso. Εάν χρησιμοποιείται πλήρες γάλα, στις 5-10 θερμίδες του espresso προστίθενται ακόμη (ανά κούπα 360 ml) 110 θερμίδες, εάν χρησιμοποιείται γάλα με 0% λιπαρά οι συνολικές θερμίδες του cappuccino είναι 75, ενώ ο cappuccino με γάλα σόγιας έχει 64 θερμίδες.

Latte (καφές με πολύ γάλα):

Το κλασικό ιταλικό latte φτιάχνεται με δύο δόσεις espresso, ζεστό γάλα και λίγο αφρόγαλα. Οι περισσότερες θερμίδες του ροφήματος προέρχονται από το γάλα που περιέχει. Όπως και στην περίπτωση του cappuccino, οι συνολικές θερμίδες εξαρτώνται από το είδος του γάλακτος και κυμαίνονται από 120 έως 200. Προτιμήστε το γάλα με 0% λιπαρά, με χαμηλά λιπαρά ή με γάλα σόγιας για λιγότερες θερμίδες.

* Οι θερμίδες  για μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη αυξάνονται κατά 49.