ΣΥΝΤΑΓΗ CAPPUCCINO

Αυτή η ενότητα είναι ειδικά αφιερωμένη στους λάτρεις του καφέ! Εδώ θα σας δίνουμε συμβουλές και συνταγές όχι μόνο για υπέροχα ροφήματα καφέ αλλά και ιδέες για γλυκά που συνδυάζονται ιδανικά με έναν καφέ.

Ξεκινώντας λοιπόν θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε και στο σπίτι σας τον δημοφιλή cappuccino.

  • Ξεκινήστε φτιάχνοντας έναν espresso , σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ιδανικά την κάψουλα Ristretto ή την Lungo Caffè Volcano εάν θέλετε να φτιάξετε τον καφέ σας σε λίγο μεγαλύτερη κούπα.
  • Αφού προσθέσετε τη ζάχαρη που επιθυμείτε είναι η ώρα να ετοιμάσετε το πιο δύσκολο μέρος του cappuccino που είναι το αφρόγαλα
  • Ιδανικά επιλέξτε ένα γάλα πλήρες και όχι με λίγα λιπαρά. Καθώς ζεσταίνουμε το γάλα φροντίζουμε να το ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι ώστε να ζεσταίνεται ομοιόμορφα, μην ξεπεράσετε τους 60°C, στη συνέχεια χτυπάμε για 1 λεπτό με το μιξεράκι του καφέ μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε το αφρόγαλα πάνω από τον espresso. Προαιρετικά μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω λίγη κανέλα ή σοκολάτα για να τελειοποιήσετε τον αποτέλεσμα σας!