Υγεία και espresso

Όλοι γνωρίζετε ότι η κατανάλωση καφέ θα σας δώσει την ωραία ώθηση της καφεΐνης. Ένα espresso είναι ιδιαίτερα γνωστό για αυτό, αλλά αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι ο espresso προσφέρει και πολλά άλλα οφέλη.

Υγεία και espresso

Υγεία και espresso

  1.  Ενισχύει τη μακροχρόνια μνήμη

    Πίνοντας τη σωστή ποσότητα καφεΐνης, μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Έρευνες του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνιας έδειξαν ότι η κατανάλωση 2 espresso ενισχύει τη διαδικασία της ενοποίησης της μνήμης. Αυτή η διαδικασία, με τη σειρά της, βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη μνήμη.

  2.  Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

    Αυτό που ξεχωρίζει τον espresso από κάποια από τα άλλα ποτά που βρίσκονται στα καταστήματα καφέ, είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Περιέχει περίπου 3 θερμίδες ανά 28 γραμμάρια (αν δεν προσθέτετε ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος). Εκτός αυτού μπορεί να συμβάλει στην απόδοση της γυμναστικής. Μια μελέτη του Medicine and Science in Sports Journal διαπίστωσε ότι η καφεΐνη κάνει τις ασκήσεις να φαίνονται λιγότερο έντονες, μειώνοντας την αντίληψη της άσκησης κατά περισσότερο από 5%. Εκτός αυτού, ο καφές μειώνει το επίπεδο του αντιληπτού μυϊκού πόνου που νιώθετε όταν γυμνάζεστε. Η λήψη μιας δόσης καφεΐνης ισοδύναμης με 2 ή 3 φλιτζάνια espresso μία ώρα πριν από 30 λεπτά προπόνησης μειώνει τον πόνο των μυών, επιτρέποντάς σας να πιέσετε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο.

  3. Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

    Σε μια Σουηδική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού espresso την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να υποστείτε εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται ότι οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καφέ.

  4. Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη

    Σε μια μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη ανέλυσε την κατανάλωση καφεΐνης σε άνδρες και γυναίκες για μια τετραετή περίοδο. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι αύξησαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ σε περισσότερα από ένα φλιτζάνι μείωσαν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 11%. Φυσικά, η κατανάλωση περισσότερου καφέ είναι μόνο ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο διαβήτη, οπότε πρέπει να είστε σωματικά ενεργός και να παρακολουθείτε το βάρος σας.